PUBG Lite 29 Nisan'da Kapatılıyor

PUBG Lite 29 Nisan’da Kapatılıyor

2017 yılındaki çıkışının ardından büyük ilgili gören ve halen Steam kayıtlarına göre 400 bin’in üzerinde oyuncunun tercih ettiği PUBG oyunu, Lite versiyonunu 29 Nisan’da kapatma kararı aldı. Oyun yapımcılarının 30 Mart itibariyle yeni kurulum yapılmasını engellemesinin ardından hali hazırda yüklü olan uygulamalardan oyuncular bu tarihe kadar L-Coin’lerini kullanabilecek ve oyuna giriş yapabilecekler.

Yapımcının resmi PUBG Lite sitesi üzerinden yaptığı açıklamada kapatmanın sebebine değinilmezken; “Ne yazık ki uzun uzun düşündükten sonra hizmeti kapatma yönünde zorlu bir karar aldık ve yolcuğumuz için zaman doldu. Ne kadar üzülsek de plana göre PUBG LITE hizmetini 29 Nisan 2021’de (UTC) sonlandıracağımızı bildirmek istiyoruz. Sonlandırma tarihine kadar, normal şekilde oyunu oynamaya devam edebilecek ve önceden sahip olduğunuz L-COIN de dahil, oyun içi kredilerinizi harcayabileceksiniz.” ifadelerine yer verildi.

Düşük performanslı cihazlarda ve ücretsiz olarak PlayerUnknown’s Battlegrounds oynamayı mümkün kılan PUBG Lite’ın kapanması bir çok oyunseveri etkileyecek olsa da yapımcı Krafton, yeni projelerle oyuncuların karşısına çıkacaklarının sinyallerini vermiş oldu.

Kaynak: Krafton