WhatsApp Artık Bu iPhone’larda Çalışmayacak

WhatsApp tarafındaki gelişmeleri duyuran güvenilir internet sitesi WABetaInfo.com’da geçtiğimiz pazartesi günü yayınlanan bir haberde, WhatsApp’ın bir sonraki sürümünde iOS 9 ve daha eski sürümlerinin desteklenmeyeceği belirtildi. Habere göre Apple telefonlar için olan WhatsApp’ın yeni deneme sürümü olan 2.21.30.16, daha önce WhatsApp kurulabilen iPhone 4s, iPad mini ve 5. nesil iPod touch üzerine kurulamayacak.

Son Beta sürümünde WhatsApp’a “Oturumu Kapat” özelliği ekleniyor. Bu aslında “Çoklu Cihaz” özelliğinin karşılığı olarak hem WhatsApp Messenger hem de WhatsApp Bussiness versiyonlarına sonraki sürümlerde eklenecek bir özellik. WhatsApp uygulamasında oturumu kapatmak veya çıkış yapmak için kullanılacak bu özellik şuan için uygulamadan WhatsApp hesabını silmeye yarıyor. Ancak gelecekte bir cihazdan diğerine verilerin kopyalanması veya taşınması gibi işlevlerinin olacağı ön görülüyor.

WhatsApp Çoklu Cihaz Desteği

WhatsApp’ın 2.21.30.16 beta güncellemesi ile gelen Oturumu Kapat / Çıkış düğmesi, aynı WhatsApp hesabını birden fazla cihazda kullanmayı mümkün kılan Çoklu Cihaz Desteği ile ilgili olarak eklenmiş. WhatsApp, 2 şekilde çoklu cihaz desteği sunuyor.

WhatsApp Web ile çoklu cihaz desteği kullanmak istediğinizde, WhatsApp Web kullanırken eskiden olduğu gibi telefonunuzun internet bağlı olması gerekmeyecek.

Başka cihazlarla çoklu cihaz desteği kullan istediğinizde ise en fazla 4 cihazı ana WhatsApp hesabınıza bağlayabileceksiniz. Bu sayının şuanki deneme sürümü için geçerli olduğunu ve gelecekteki WhatsApp sürümlerinde farklılık gösterebileceğini söylemeliyiz. WhatsApp Web ile çoklu cihaz desteğinde olduğu gibi asıl WhatsApp hesabının internet bağlantısının olması gerekmeyecek.

Bu özellik WhatsApp tarafından özenle geliştirilmeye devam ettiğinden gelecekte ne gibi artıları olacak tahmin etmek güç olsa da bambaşka bir WhatsApp deneyimi sunacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz.

Yeni sürümler ve özelliklerle ilgili gelişmeleri buradan da duyuruyor olacağız.

Mockup psd created by user17882893 – www.freepik.com

Background photo created by freepik – www.freepik.com

Kaynak: WhatsApp Messenger beta for iOS 2.21.50.11: what’s new?