Popüler Tarayıcıda Güvenlik Açığı

Popüler Tarayıcıda Güvenlik Açığı

Chrome’u yakın zamanda güncellediğinizi ve güvende olduğunuzu düşünüyorsanız, bir kez daha kontrol etmeniz faydalı olabilir. Çünkü ağustos sonunda yayınlanan 105 sürümü ile güncellenen Chrome’da yeni özellikler ve kapatılan güvenlik açıklarının yanında yeni fark edilen bir güvenlik zafiyeti de bulunuyor. Neyse ki Google 2 gün içinde sürpriz bir güncelleme ile Chrome Sürümleri blog gönderisinde de duyurulduğu üzere bu açığı kapattı. Düzeltilmiş 105.0.5195.102 numaralı yeni Google Chrome sürümü Windows, Mac ve Linux sistemler için kullanılabilir oldu.

Önceliği yüksek ve anonim olarak bildirilmeden önce Google geliştiricileri tarafından fark edilmemiş olan CVE-2022-3075 ile tanımlanmış güvenlik açığı, aslında bir yetersiz veri doğrulama sorunu. Çoğu durumda Google’ın bunun gibi sadece tek bir yama içeren güncellemeleri erteleyerek rutin güncellemelerle birlikte düzeltme olarak yayınladığı biliyorken, acilen kurulması için bu düzeltmeyi yayınlamasının ardında bu açığın hali hazırda kötü niyetli saldırganlar tarafından kullanılması olduğunu söylemek zor değil.

Chrome’daki Yeni Güvenlik Açığını Nasıl Giderebilirsiniz?

Mojo kütüphanesindeki bu yetersiz veri doğrulama açığı kötü niyetli saldırganlar tarafından kullanılmadan önce güncellenmesi gerekiyor. Muhtemelen tarayıcınız internete bağlandığı en yakın zamanda güncel sürümü indirip otomatik olarak kuracaktır. Ancak bazı durumlarda güncellemelerin indirilmesi ve kurulması sistem tarafından ertelenebiliyor veya bağlantı sorunları veya indirme problemleri nedeniyle bir süre gecikebiliyor.

Bu nedenle Google Chrome sürümünü kontrol etmeniz ve elle en güncel sürümünü kurmanız, bilgilerinizin ve sisteminizin güvenliği için yararlı olacaktır. Tarayıcı penceresinin sağ üst köşesindeki noktalara tıkladıktan sonra açılan menüden Yardım > Google Chrome Hakkında öğesini seçip yeni güncellemeleri aramasını sağlayabilirsiniz. Güncelleme tamamlandıktan sonra tarayıcı yeniden başlattığınızda bilinen en son güvenlik yamalarını almış olacaksınız.