Kurumsal Website Fiyatları

Akıllı cep telefonları ve mobil internetin hayatımıza girmesiyle çevrimiçi geçirdiğimiz süre de artmış oldu. 4 milyara yakın insanın internete erişimi olduğu günümüzde dünya üzerindeki 2 kişiden 1’inin internete girebildiğini söyleyebiliriz. Bununla beraber 2 milyarın üzerinde aktif kullanıcısıyla Facebook, her 4 kişiden 1’ine ulaşmanın mümkün olduğu bir mecra olarak karşımızda duruyor. Bu imkanları değerlendirmek isteyen işletmeler elbette ki interneti mevcut ve müstakbel müşterilerine ulaşırken nasıl kullanacaklarını araştırıyorlar. Kurumsal website bu noktada her işletmenin ilk adımı olarak görülüyor.

İster yerel bir mağaza, isterse uluslararası bir firma olsun her ticari işletmenin müşterileriyle iletişim kurabilmesi için çeşitli yollara başvurduğunu görüyoruz. Bunlara büyük firmalarda halkla ilişkiler denirken küçük işletmelerde reklam çalışması deniyor. Aslında temelinde müşterilerine ulaşabilecekleri bir kanalda var olma çabasından ibaret olsa da işletmenin ekonomik gücü ve getirisi ile orantılı bir çalışmadan bahsediyoruz. Elbette bu noktada internetin çok büyük bir insan topluluğuna erişmede iştah kabarttığını görmezden gelemeyiz. Doğru bir kampanya ile reklama çok düşük bütçe ayırabilen yerel bir işletme de internette belirgin bir varlık gösterebiliyor.

İşletmemi Internette Nasıl Tanıtırım?

Bu soru internette birkaç rakibine rast gelmiş pek çok işletme sahibinin cevabını aradığı ancak bir türlü tatmin edici bir cevap bulamadığı en genel sorudur. Hiç para harcamadan, oldukça basit bir şekilde işletmeninizi kent rehberlerine kaydedebilir, birkaç popüler sosyal medya sitesinde hesaplar açıp paylaşımlar yapabilir, ürün veya hizmetlerinizi alım satım sitelerinde satmaya çalışabilirsiniz. Pek çok işletmenin zaten başvurduğu bu yöntem ile en düşük seviyede internet varlığınızı sağlamış olursunuz.
Ancak bu kadarlık bir çalışma ile yetinirseniz, unutulmaması gereken bir gerçeği atlamış olursunuz. İşletmeniz için bir farklılık yaratmadan rakiplerinizin önüne geçmeniz mümkün olmayabilir. Birçok işletmenin ürünlerini internet sitelerinde satmaya çalışırken piyasanın oldukça altında fiyatlar yazdıklarına şahit oluyoruz. Bunun sebebi bir farklılık yaratma çabasıdır. Ancak ürünlerinizi satarken para kazanamadığımızda, böyle bir kampanyaya başlamanın da bir anlamı olmayacaktır. O sebeple daha da avantajlı fiyatlar yazarak farklılık oluşturmaya çalışmak mümkün olmayacaktır. Alış veriş sitelerine koyduğunuz ürünler satıldığında bu siteler komisyon alacağından burada da belirgin bir getiri sağlanamayacaktır.

Farklılık için işletmenize özel bir internet sitesi açabilirsiniz. Tanıtım çabanızı işletmenizde ziyade bu internet sitesini kullanıcılara ulaştırmakta yoğunlaştırdığınızda gerçek bir internet markası yaratabilirsiniz. İşte kurumsal internet sitesi bu şekilde internette varlığınızı sağlam ve sürekli temeller üzerine inşa etmenizi sağlar. Sosyal medya tanıtımlarınızı internet sitenizde oluşturduğunuz içerik ile yaparak insanların sitenizi takip etmesini sağlayabilirsiniz. Kurumsal website içeriğiniz ile arama motorlarında sizin ürünlerinizi arayan müşteri adaylarına doğrudan ulaşabilirsiniz. Alış veriş sitelerinde spot ürünlerle dikkat çekip internet sitenize müşteriler getirebilirsiniz.

Tüm bunların yanında, kurumsal internet sitesi sizin internetteki markanız olarak insanlara sizi tercih edebilmeleri için güven sağlayacaktır. Doğru bir tasarım ve güven veren içerik ile eski müşterilerinize kolaylık sağlarken yeni müşterilerinize de işletmenizi tanıtmış olursunuz.

Kurumsal Website Fiyatı Nedir?

Satın aldığınız her ürün veya hizmette olduğu gibi kurumsal internet sitesi fiyatları da ihtiyaçlarınıza göre değişmektedir. Bu konuda kapsamlı hizmet veren firmalarla çalışmak, tek bir kanalda ve daha amaca yönelik hareket etmenizi sağlayacaktır. Kurumsal site masraf kalemlerine bir göz atacak olursak kabaca aşağıdaki liste karşımıza çıkar.

• İşletmeye özgü en az bir alan adı yani website adresi alınmalı (domain kaydı)
• Sitenin bulundurulacağı bir sunucu alanı kiralanmalı (hosting)
• İşletmeye uygun bir site tasarımı yaptırılmalı (web dizayn)
• İşletmeyi ve ürünleri tanıtan yazılar, fotoğraflar ve videolar siteye eklenmeli
• Arama motorlarının siteyi kullanıcılara önermesi sağlanmalı (SEO çalışması)
• Sosyal medyada reklam çalışması yapılmalı

Günümüz şartlarında bu masrafların bir kısmını erteleyerek zamana yayarsanız 200 USD civarında bir yatırımla internet sitenizi açabilirsiniz. Kurumsal website üzerinden doğrudan satış yapmayı düşünüyorsanız bu başlangıç maliyeti en az 2 kat olacaktır. Arama motorları için çalışmalar, sosyal medya çalışması vb masrafları ilerleyen zamanda bütçeniz elverdiği oranda gerçekleştirebilirsiniz. Yatırımınız ne kadar düzenli ve kararlı olursa, kurumsal internet sitenizin başarılı olması da o kadar mümkün olacaktır.

Sonuç olarak bu aşamalar tamamlandığında internetteki bilinirliğiniz zamanla artacak ve oluşturduğunuz güven ile yeni müşterilere ulaşmanız mümkün olacaktır. Karşılaştığımız birçok işletme sahibinin aklındaki bu yatırımın geri dönüşünün ne zaman olacağı, yani kurumsal sitenin ne zaman müşteri getireceği sorusunun net bir cevabı yoktur. Başlangıçta oldukça az bir geri dönüş olacağını söylemek gerekir. Ancak kararlı ve sürekli bir çalışma ile 3 ile 6 ay arasında tatmin edici sonuçlara ulaşılabileceğini söyleyebiliriz. Doğru bir çalışmanın 1 yıl içinde meyve veren bir ağaca dönüşeceğini öngörmek bir hayal olmayacaktır.